Около 15 000 лв. е източила частна болница в Пловдив

...
 
Около 15 000 лв. е източила частна болница в Пловдив
Коментари Харесай

Болница в Пловдив взела 15 000 лв. за лечение на деца, без да са били там

 

Около 15 000 лева е източила частна болница в Пловдив от Здравната каса за 12 хоспитализации на брат и сестра през последната година. Според майката им обаче те не са постъпвали в лечебното заведение, разкри в свое следствие BTV.

Невена Дънешка схванала за протичащото се, откакто в края на юни щерка ѝ имала потребност от здравна записка, с цел да отиде на екскурзия. Според системата обаче момичето се водило на лекуване.

“Казаха ми, че ще бъде изписана в събота и въпросът ми беше по какъв начин е призната, като тя си е у дома здрава ”, описа Дънешка. Майката проверила и се оказало, че от 2022 година детето ѝ е лекувано 7 пъти от бронхопневмония и един път от алергия. По-малкият наследник на Невена Дънешка пък е бил 4 пъти в същата болница на хартия. От учебното заведение и детската градина на двете деца обявиха, че те не са отсъствали от образователните заведения.

Майката допуска, че болничното заведение разполага с персоналните данни на фамилията, тъй като преди години са се лекували там. През 2021 година тя е сменила персоналните си документи, само че децата ѝ са били чекирани със остарялата ѝ персонална карта. “Остава въпросът кой е полагал автограф върху тези документи ”, попита адвокатката на фамилията.

Здравната каса е почнала инспекция по случая, която обаче към момента не е завършила. Срокът за събиране на доказателства е 2 месеца. От здравното заведение отхвърлят коментар преди да е завършила инспекцията. Ако се потвърди, че болничното заведение е взела пари, без да е правила лекуване, касата ще приключи контракта с нея за съответната активност. НЗОК разполага с два месеца, с цел да излезе с резултатите от следствието. Заключението се чака при започване на август, а фамилията ще сезира прокуратурата и Комисията за отбрана на персоналните данни.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР